Sjokkbølgebehandling

Sjokkbølge behandling bør ikke forveksles med trykkbølge behandling.
Trykkbølge behandlingen er smertefull og bølgene taper effektiv energi ved en dybde på ca. 10 mm.
Ved sjokkbølge behandling vil pasienten ikke kjenne smerte i overflaten, men intensiteten stilles så pasienten kjenner litt “stikking” i vevet der hvor sjokkbølgenes fokus punkt treffer. Forut for behandlingen innstilles stråleform og fokuspunkt.

Sjokkbølge behandling (ESWT) er en relativ ny behandlingsform som anvendes som alternativ til de konservative behandlingsformer. Sjokkbølge behandling har resultert i oppsiktsvekkende gode resultater helt uten bivirkninger. Ofte er pasienten smertefri etter første behandling, men trenger typisk 4-6 behandlinger.

Hvordan virker sjokkbølge behandling?

I forbindelse med behandling av kroniske indikasjoner med kalkavleiringer blir kalken pulverisert ( i likhet med behandling av nyrestein), samtidig som vevets egne biologiske regenerasjons prosesser blir stimulert.
Mange medisinske studier bekrefter en positiv effekt på 70-80 % av antall behandlet pasienter og en nylig undersøkelse av de biologiske virkeparametre viser at sjokkbølge behandlinger har en stimulerende virkning på så vel akutte som på kroniske patologiske prosesser:

  • aktivering av sirkulasjonen
  • smertedempende virkning
  • aktivering av cellestofskiftet
  • aktivering av HSP70 (sjokk-protein)
  • aktivering av immun systemet / bekjempelse av inflammasjon