DNA Helse-test

Vi blir ofte fortalt hvordan vi skal leve for at kroppen vår skal fungere best mulig. Men stemmer disse rådene overens med dine egne gener?

DNA Helse-testen er laget for å optimalisere din helse og velvære ved å tilpasse måten du lever og spiser på. Om nødvendig kan den også anbefale tilskudd som er tilpasset til å støtte spesifikke genvarianter, og for å sørge for at du får alle de nødvendige næringsstoffene.

Merk at denne testen IKKE tester for slektskap, foreldre, slektninger eller etnisitet.

I samarbeid med anerkjente Nordic Laboratories, er testen laget for å hjelpe deg med å føle deg bedre og være sunnere ved å gi personlige råd om hvordan du lever og spiser. Den kan også foreslå bruk av spesielle kosttilskudd for å dekke spesifikke mangler i ernæringen basert på dine egne gener.

Fordi maten vi spiser påvirker hvordan genene våre fungerer, er det viktig å se på mer enn bare å unngå mangler. Vi må også finne ut hva slags mineraler og vitaminer kroppen vår trenger for å holde genene våre sterke.

Det er spesielt viktig å se på de som har forskjellige gener som påvirker hvordan kroppen tar opp næringsstoffer og bruker dem.

Hva er viktig å vite?

 • Prøven hjelper med å finne ut om spesifikke deler av stoffskiftet ditt trenger ekstra hjelp.
 • Gir grunnlaget for ernæringsveiledning og styring av langvarige sykdommer.
 • Enkel og brukervennlig rapport med grafikk som hjelper deg å forstå resultatene.
 • Bygger på solid vitenskapelig forskning og bruker grundig undersøkte gener som har konkrete handlinger.
 • Den gir råd om hvor mye av forskjellige næringsstoffer, vitaminer og mineraler du bør innta.
 • Den forteller om du kan senke kolesterolet ditt mest effektivt gjennom kostholdet ditt eller om du trenger medisiner.
 • Den gir deg en idé om hvor utsatt du er for skadelige stoffer i maten du spiser.

Hva får man vite?

 • Lipid metabolisme – refererer til prosessene som skjer i kroppen når det gjelder produksjon, bruk og nedbrytning av lipider, som inkluderer fettstoffer og oljer. Dette er en viktig del av stoffskiftet, hvor kroppen håndterer fettstoffer for å opprettholde energibalansen og utføre ulike cellulære funksjoner.

 

 • Metylering – Når du inntar næringsstoffer, vitaminer eller mineraler konsumerer du mye råmateriale som må konverteres til en form kroppen kan bruke. Hvordan blir dette råmaterialet omdannet til noe kroppen faktisk kan bruke? Denne biokjemiske prosessen kalles metylering.

 

 • Detoksifisering – Det refererer til prosessen med å fjerne eller nøytralisere giftstoffer eller skadelige stoffer fra kroppen. Dette kan skje naturlig gjennom kroppens egne avgiftningssystemer, som leveren og nyrene, eller det kan være en del av spesifikke terapeutiske tiltak rettet mot å støtte avgiftning.

 

 • Inflammasjon – Inflammasjon refererer til kroppens respons på skade, infeksjon eller irritasjon, og det er en del av kroppens naturlige forsvarssystem.

 

 • Oksidativt stress – Oksidativt stress kan oppstå som følge av ulike faktorer, inkludert miljøpåvirkninger, dårlig kosthold, røyking, eksponering for stråling og betennelsesreaksjoner. Det er knyttet til en rekke helseproblemer, inkludert aldring, kreft, hjerte- og karsykdommer, neurodegenerative sykdommer og andre lidelser.

 

 • Benhelse – Uttrykket refererer til tilstanden og kvaliteten på beinene i kroppen. En god benhelse er viktig for å opprettholde beinets struktur, styrke og funksjon. Elementer som kalsium, vitamin D, fosfor og andre næringsstoffer spiller en viktig rolle i å opprettholde sunne bein.

 

 • Insulinfølsomhet – Insulinfølsomhet refererer til hvor effektivt kroppens celler responderer på insulin. Insulin er et hormon produsert av bukspyttkjertelen, og det spiller en sentral rolle i reguleringen av blodsukkernivået. Når kroppens celler er følsomme for insulin, tillater de glukose (sukker) å bli tatt opp fra blodet mer effektivt.

Om jeg ønsker DNA test, hva gjør jeg?

 

1.     Du henvender deg til klinikken, og forteller at du ønsker en DNA test.

2.     Betal for testen på klinikken

3.     En DNA test vil bli sendt til deg i posten.

4.     Gjennomfør testen enkelt hjemme, via blood spot.

5.     Send DNA test til lab med ferdig utfylt retur-etikett

6.     Din behandler vil kontakte deg når prøvene har kommet

7.     Din behandler vil tolke prøveresultatene, for en gjennomgang med deg.

 

Andre tester vi tilbyr er:
 • DNA Sport
 • DNA Mind
 • DNA Østrogen

Personvern

Når det kommer til DNA-testing, er personvernet en viktig bekymring. Det er viktig å forstå hvordan personvernet blir beskyttet i forbindelse med slike tester.

DNA og det opprinnelige prøvematerialet blir ødelagt etter 3 måneder, slik at det ikke er noen navn eller andre identifikatorer på prøvene. Prøvene blir kun analysert for de SNP-ene som er inkludert i testene hos DNALife, og ingen annen forskning eller analyser blir utført uten særskilt tillatelse fra pasienten. Vi gir ikke eller selger resultatene til tredjeparter.

I tillegg er det strenge sikkerhetstiltak på plass for å beskytte DNA-dataene dine. Dette inkluderer kryptering av data, begrensede tilgangsnivåer til databasene der informasjonen lagres, og regelmessige revisjoner for å sikre at sikkerhetssystemene fungerer som de skal.