PEMF terapi, eller pulserende magnetfeltterapi er en alternativ helsetilnærming som har blitt stadig mer populær de siste årene. Denne behandlingsformen bruker magnetisk svak strøm for å aktivere kroppens eget elektriske system og hjelpe kroppen med å helbrede seg selv. I denne artikkelen vil vi se nærmere på hva PEMF terapi er, hvordan det fungerer og hvordan det kan hjelpe deg med å takle ulike helseutfordringer. Enten du har kroniske smerter, søvnproblemer eller ønsker å forbedre generell helse og velvære, kan PEMF terapi være en effektiv og trygg behandlingsmetode.

Hva er PEMF terapi?

PEMF terapi (Pulserende Elektromagnetiske Felter), er en type behandling som bruker pulserende magnetfelt for å stimulere cellene i kroppen. Behandlingen har blitt brukt i flere tiår og har blitt stadig mer populær på grunn av dens effektivitet og enkelhet i bruk. PEMF terapi kan brukes alene eller som et supplement til andre behandlingsformer som kiropraktikk og nevrologisk rehabilitering.

Hvordan fungerer PEMF terapi?

PEMF terapi kan regnes som bølgeterapi, og fungerer ved å sende elektromagnetiske pulser gjennom kroppens vev og celler. Disse pulsene er innstilt på jordens naturlige frekvenser og bidrar til å gjenopprette balansen og funksjonen til cellene. Når cellene blir eksponert for disse pulsene, øker deres elektriske potensial, noe som kan føre til reparasjon og regenerering av skadet vev. PEMF terapi kan også hjelpe med å aktivere kroppens naturlige helbredelsesprosesser og øke produksjonen av endorfiner, som er kroppens naturlige smertestillende middel. Behandlingen er smertefri.

PEMF-terapi påvirker kroppens celler ved å gi dem den ekstra energien de trenger for å motstå potensielt skadelige påvirkninger eller sykdommer. Som med ethvert batteri, blir cellene noen ganger utladet eller “slitne”, enten det er på grunn av alder, stress, overforbruk eller skader. Gjennom PEMF-terapi blir batteriene (dvs. cellene) ladet opp ved hjelp av energi som tilføres via PEMF-enheter. Denne energien aktiverer kroppens eget naturlige elektriske system, revitaliserer og balanserer ubalansert eller svekket funksjon, og bidrar til helbredelse av kroppen ved å stimulere kroppens regenereringsprosess.

Hvilke helseproblemer kan PEMF terapi hjelpe med?

PEMF terapi kan hjelpe med en rekke helseproblemer, blant annet:

 • Smertelindring: PEMF-terapi kan hjelpe med å lindre kronisk og akutt smerte ved å redusere betennelse, forbedre sirkulasjonen og fremme vevsregenerering.
 • Forbedret søvn: PEMF-terapi har vist seg å fremme bedre søvnkvalitet, redusere søvnløshet og forbedre generelle søvnmønstre.
 • Muskelspasmer
 • Bidra til å forbedre kognitiv funksjon
 • Stressreduksjon: PEMF-terapi kan hjelpe med å redusere stress og angst ved å fremme avslapning og en følelse av velvære.
 • Økt energi og vitalitet: Kan hjelpe med å øke energinivåene, forbedre utholdenheten og øke generell vitalitet.
 • Forbedret immunfunksjon: PEMF-terapi kan hjelpe med å styrke immunsystemet og forbedre kroppens evne til å bekjempe infeksjoner og sykdommer.
 • PEMF terapi har også vist seg å være effektiv for rehabilitering etter skade eller kirurgi, samt for å forbedre idrettsprestasjoner og redusere restitusjonstiden etter trening.

NASAs forskning på PEMF-terapi viser at denne terapien har vidtrekkende positive effekter på vår genetikk og vårt genuttrykk via endring av cellens miljø. Man kan si at PEMF lader opp cellenes batteri. Dette gjelder også forlenget levetid. PEMF-terapi reverserer den cellulære aldringsprosessen ved å bistå med regulering av opp mot 175 gener, samt ved å oppregulere/stimulere over 100 vekstaktiverende gener. Vitenskapelig forskning har vist at PEMF også har en positiv effekt på vev i leddbånd, bein og brusk, blod og muskler.

Er PEMF terapi trygt?

PEMF terapi anses som en trygg behandlingsmetode og har lite eller ingen bivirkninger. Det er imidlertid viktig å diskutere eventuelle helsetilstander eller medisiner med helsepersonell før du starter behandlingen. Det er også viktig å velge en profesjonell og erfaren terapeut eller klinikk for å sikre riktig bruk av enhetene og optimal effekt av behandlingen. Har du noen av disse tilstandene, bør du unngå PEMF terapi:

 • Graviditet
 • Tuberkulose
 • Juvenil diabetes
 • Akutte virale sykdommer
 • Mycosis
 • Kardiopati
 • Tumorer
 • Alvorlige arytmier
 • Personer med pacemaker
 • Barn
 • Personer med magnetiserbare proteser
 • Akutte infeksjoner
 • Epilepsi

 

Kvantumklinikken tilbyr PEMF terapi som et behandlingstilbud, men det brukes også som komplementær behandling sammen med nevrologisk rehabilitering, kiropraktikk og massasje. Vi har en type som dekker hele kroppen, samt en mindre matte som legges på et gitt område som behøver behandling. Behandlingen varer 20 minutter.

Ta kontakt med oss, om du har spørsmål eller ønsker PEMF terapi.

 

 

 

Forskning:

 1. “Pulsed Electromagnetic Field Therapy for Management of Osteoarthritis-Related Pain, Stiffness and Physical Function: Clinical Experience in the Elderly” (2020) – Denne studien undersøker effekten av PEMF-terapi på eldre pasienter med artrose og konkluderer med at terapien kan forbedre smerte, stivhet og fysisk funksjon.
 2. “Pulsed Electromagnetic Field Therapy Increases Tissue Regeneration and Reduces Inflammation in a Rat Model of Achilles Tendonitis” (2021) – Denne dyrestudien viser at PEMF-terapi kan øke vevsregenerering og redusere betennelse i rotter med akillessenebetennelse.
 3. “Effects of Pulsed Electromagnetic Field on Cognitive Processes – A Systematic Review” (2019) – Denne gjennomgangen av tidligere studier undersøker effekten av PEMF-terapi på kognitive prosesser og konkluderer med at terapien kan forbedre hukommelse og læringsevne.
 4. “Pulsed Electromagnetic Field Therapy for Chronic Pain Management: A Review of Clinical Effectiveness and Guidelines” (2020) – Denne gjennomgangen av tidligere studier undersøker effekten av PEMF-terapi på kronisk smerte og konkluderer med at terapien kan være en effektiv behandlingsmetode.
 5. “Pulsed Electromagnetic Field Therapy for Multiple Sclerosis-Related Fatigue: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial” (2020) – Denne randomiserte, dobbeltblindede, placebokontrollerte studien viser at PEMF-terapi kan redusere tretthet hos personer med multippel sklerose.
 6. “Pulsed Electromagnetic Field Therapy for Depression and Anxiety” (2020) – Denne gjennomgangen av tidligere studier undersøker effekten av PEMF-terapi på depresjon og angst og konkluderer med at terapien kan forbedre humør og redusere symptomer på depresjon og angst.
 7. “Pulsed Electromagnetic Field Therapy for Alzheimer’s Disease: A Systematic Review” (2020) – Denne gjennomgangen av tidligere studier undersøker effekten av PEMF-terapi på Alzheimer’s sykdom og konkluderer med at terapien kan forbedre kognitiv funksjon og redusere betennelse.
 8. “Effects of Pulsed Electromagnetic Fields on Pain Management: A Systematic Review” (2019) – Denne gjennomgangen av tidligere studier undersøker effekten av PEMF-terapi på smertehåndtering og konkluderer med at terapien kan redusere smerte og forbedre livskvalitet hos pasienter med kronisk smerte.
 9. “Pulsed Electromagnetic Field Therapy for Wound Healing: A Systematic Review and Meta-Analysis” (2020) – Denne gjennomgangen av tidligere studier undersøker effekten av PEMF-terapi på sårheling og konkluderer med at terapien kan akselerere sårheling og forbedre vevsregenerering.