Kiropraktikk

Kiropraktikk omfatter diagnostikk, behandling, rehabilitering og forebyggelse av lidelser i nerve-muskel-skjelett systemet,- hele bevegelsesapparatet, ikke bare korsryggen.

Kiropraktikk som behandlingsmetode har som hovedmålsetting å gjenopprette normal funksjon i bevegelsesapparatet og nervesystemet, når feilfunksjon har oppstått.

Som spesialist i kroppens bevegelsesapparat er kiropraktoren ekspert til å få ledd, muskler og skjelettsystemet til å fungere optimalt. Uansett om du allerede har problemer med muskel- og skjelettsystemet og trenger behandling, eller om du trenger råd og veiledning om kropp og helse- du er i de beste hender hos kiropraktoren. Hjernen er det overordnede senteret som styrer alle kroppens funksjoner. Dette gjør den ved å sende sine signaler gjennom et intrikat nettverk av nervetråder mellom det sentrale nervesystem (hjernen og ryggmargen) og resten av kroppen. Dette nettverket forgreiner seg ut fra ryggsøylen. En feilfunksjon i et ledd i ryggen som medfører nerve-irritasjon og endringer i tilhørende bløtvev kalles en subluksasjon. En subluksasjon vil resultere i nedsatt helsetilstand. Kiropraktisk behandling gjenoppretter normal funksjon i bevegelsesapparatet og nervesystemet når subluksasjon har oppstått. Dette gjøres oftest ved hjelp av spesifikk leddkorrigering.